Van den Brom baalt na Russische afstraffing: 'Dubbel pijnlijk'

John van den Brom heeft na de afstraffing van AZ tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League (5-0) een harde conclusie moeten trekken: 'Zij waren gewoon vele malen beter dan wij.'

'Je verliest kansloos met 5-0 en met name in de tweede helft hebben we het helemaal weggegeven', baalt de AZ-trainer tegenover FOX Sports. 'Maar je verliest nog meer omdat je ook nog twee spelers kwijtraakt', doelt Van den Brom op de blessures van Wout Weghorst en Ron Vlaar. 'Dat is dubbel pijnlijk en gewoon klote', aldus de verliezende trainer.

In de eerste helft wist AZ de schade met een 1-0 ruststand nog te beperken in Sint-Petersburg, maar na de hervatting liep de thuisploeg uit naar een ruime overwinning. 'We hebben er in de tweede helft helemaal geen wedstrijd meer van gemaakt. Ik had gehoopt dat het lang 1-0 zou blijven en dat we nog wat kansen zouden creëren, maar dat is totaal mislukt', zei Van den Brom.

'We hebben ons 45 minuten aan de afspraken gehouden, maar in de tweede helft was Zenit gewoon vele malen beter. Dat is een simpele, maar ook harde conclusie', vertelde Van den Brom, die een einde zag komen aan een ongeslagen reeks van negen duels in alle competities. 'Maar ik zie dit als een incident', zei de trainer.

Van Eijden
Na het uitvallen van Ron Vlaar in de 57ste minuut droeg Rens van Eijden de aanvoerdersband bij AZ. De centrale verdediger kon daar echter niet van genieten. 'We zijn weggetikt, het was een afstraffing en dat doet pijn', baalde Van Eijden. 'Je weet dat Zenit het sterkste team uit de poule is, als je dan 3, 4-0 achter komt is het wel logisch dat je op een gegeven moment de moed verliest.'

'Het was een frustrerende wedstrijd, maar we zijn verplicht om er zondag weer te staan', blikte de verdediger al vooruit naar het treffen met Sparta Rotterdam aanstaande zondag (16.45 uur).