Van de Looi: 'We hebben ons aardig door EL heen geslagen'

Reacties

Van rouwstemming was bij trainer Erwin van de Looi allerminst sprake daags na het beëindigen van de Europa League-campagne zonder zege. De coach is hoopvol over de ontmoeting met Feyenoord.

Van de Looi: 'We hebben ons aardig door EL heen geslagen'

Ondanks de roemloze uitschakeling in de Europa League, werkt Groningen met vertrouwen toe naar het duel met de Rotterdammers. 'We hebben een goed gevoel overgehouden aan met name de eerste 65 minuten', doelt Van de Looi op de clubsite op het gelijkspel (0-0) tegen Sporting Braga.

Met slechts twee doelpunten en twee punten uit zes duels was de bekerwinnaar van het voorbije seizoen de kleurloze hekkensluiter in Groep F, maar de coach bekijkt het rooskleurig. 'Ik denk dat we ons er aardig doorheen hebben geslagen. We willen ons graag meten met de besten en spelen onder de hoogste weerstand. Het gaat in dit soort wedstrijden om leren te winnen.'

In de Eredivisie doen Van de Looi en consorten het een stuk beter met een vijfde plaats. Zeker in eigen huis presteert de ploeg uitstekend (zes overwinningen en één gelijkspel). 'Die reeks zonder nederlaag willen we graag verlengen, maar Feyenoord heeft een sterk en degelijk team. Ze zijn goed uitgebalanceerd, ondanks het feit dat ze Eric Botteghin en Simon Gustafson missen.' Laastgenoemde is drie duels geschorst, terwijl Botteghin de ontmoeting met zijn voormalige werkgever vanwege een blessure aan zich voorbij moet laten gaan.

Van de Looi moet mogelijk puzzelen in de aanvalslinie. Bryan Linssen hield een dikke enkel over aan het duel met Braga en Mimoun Mahi viel eerder in de week uit met een bovenbeenblessure. De twee zijn onzeker voor het duel van zondag. Johan Kappelhof en Albert Rusnák zijn na lichte klachten wel weer inzetbaar, terwijl Rasmus Lindgren en Tom Hiariej door kwetsuren nog niet speelklaar zijn. Michael de Leeuw was tegen Braga niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar heeft vrijdag volledig getraind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.