Van Bronckhorst ontsnapt: Rangers terug in het spoor van Celtic

Rangers FC is ontsnapt aan een blamage in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Dundee FC. Connor Goldson redde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met een late goal.

Dundee
Dundee
1 - 2
Glasgow Rangers

Rangers speelde in de tweede helft van februari twee keer gelijk en zag Celtic profiteren. Door een sterke serie van de aartsrivaal nam de druk bij Rangers toe. Er moest gewonnen worden in Dundee om de achterstand op koploper Celtic terug te brengen tot drie punten en dus weer aan te haken.

De zorgen bij Van Bronckhorst groeiden toen Dundee in de zesde minuut al op voorsprong kwam. Christie Elliot maakte de 1-0 uit een voorzet van Jordan Marshall, die wel erg makkelijk mocht voorgeven van Aaron Ramsey. Na een gemiste strafschop van Rangers-captain James Tavernier zorgde Ramsey na ruim een uur voor opluchting bij de bezoekers. De voormalige middenvelder van Arsenal en Juventus tekende in de 64ste minuut voor de 1-1.

Rangers voerde de druk vervolgens verder op en omsingelde de thuisploeg. In de 86ste minuut leverde het slotoffensief van het team van Van Bronckhorst de bevrijdende treffer op. Verdediger Goldson werd de matchwinner door voor de 1-2 te zorgen. De benauwde overwinning bracht Rangers weer in het spoor van Celtic. Op 3 april staat The Old Firm op het programma. Later treffen de rivalen elkaar nog een keer in de kampioenspoule. Door die onderlinge duels hebben Van Bronckhorst en co de uitkomst in de titelstrijd nog in eigen hand.