Atalanta Bergamo heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales in de Europa League. Met drie Nederlanders in de basis wonnen de Italianen bij een eveneens Nederlands getint Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen
0 - 1
Atalanta Bergamo

Met vijf Nederlanders binnen de lijnen was de return tussen Bayer Leverkusen en Atalanta Bergamo niet zo spectaculair als de heenwedstrijd in Italië. Atalanta zegevierde toen met 3-2 en moest de voorsprong verdedigen in de BayArena. Daar stonden Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis bij Atalanta. Bij Leverkusen maakten Timothy Fosu-Mensah en Mitchel Bakker hun opwachting. Daley Sinkgraven bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Duitsers. Atalanta-invaller Jeremie Boga maakte in de extra tijd van de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Monaco
Monaco
1 - 1
Sporting Braga

In navolging van Benfica deed ook Sporting Braga goede zaken voor Portugal in de coefficiëntenstrijd met Nederland. Na de thuisoverwinning (2-0) op AS Monaco wist de nummer vier van de Portugese Primeira Liga in Stade Louis II overeind te blijven. De Spanjaard Abel Ruiz, ook trefzeker in het heenduel, bracht de Monegasken verder in de problemen. Myron Boadu kwam kort na rust binnen de lijnen bij de thuisploeg, maar kon niet het verschil maken. Boadu zag nog wel teamgenoot Axel Disasi de 1-1 maken in de extra tijd.

Rode Ster Belgrado
2 - 1
Glasgow Rangers

Rode Ster Belgrado hoopte het Rangers van Giovanni van Bronckhorst op een heet avondje te trakteren in Stadion Rajko Mitic en het begin was hoopvol voor de Serviërs. Na de 3-0 nederlaag in Glasgow kwam de thuisploeg na tien minuten aan de leiding via Mirko Ivanic. Rode Ster drong daarna weliswaar aan bij het doel van Allan McGregor, maar Rangers wist na rust het vuur te doven bij de Serviërs. Ryan Kent zag zijn schot van richting veranderd worden: 1-1. Rode Ster won uiteindelijk nog door een benutte penalty van El Fardou Ben in de blessuretijd van de tweede helft.