Van Bronckhorst neemt per direct taken Rutten over

Reacties

Aan de samenwerking tussen Feyenoord en Fred Rutten is voortijdig een einde gekomen. De directie besloot daartoe omdat de trainer zijn geld mee wilde hebben. Giovanni van Bronckhorst volgt Rutten op en moet Feyenoord via de play-offs Europa in loodsen.

Van Bronckhorst neemt per direct taken Rutten over

Door het 3-0 verlies bij PEC Zwolle raakte Feyenoord de derde plaats, die bijna het hele seizoen in het bezit was van de Rotterdammers, kwijt aan AZ. Rutten nam na de nederlaag in het IJsseldelta Stadion al een voorschot op zijn afscheid. 'Ik ben eindverantwoordelijk en daar loop ik niet voor weg', reageerde hij geprikkeld tegenover FOX Sports. 'Als je vijf wedstrijden op rij geen prestatie levert bij een grote club, dan moet je gaan nadenken. Dat ga ik vanavond doen, samen met directeur Martin van Geel.'

De 52-jarige oefenmeester weigerde vervolgens verdere vragen te beantwoorden, waarmee hij extra de suggestie wekte op weg te zijn naar de uitgang bij Feyenoord. Ook bij de afsluitende persconferentie vertrok Rutten razendsnel. Hij deed opnieuw kort de mededeling dat hij met Van Geel ging praten en liet vervolgens de aanwezige journalisten in verbazing achter.

Sinds de 4-1 zege bij AZ begin april leverden de vijf daaropvolgende duels slechts twee punten op. Daarom moet Feyenoord kwalificatie voor de Europa League zien te bewerkstelligen via de play-offs. Van Bronckhorst, die volgend seizoen sowieso al de scepter zwaait, krijgt de taak om in de play-offs het seizoen van Feyenoord tot een goed einde te brengen. Donderdag start voor hem zijn trainersloopbaan met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.