Van Bronckhorst: 'Gelijkspel tegen Fenerbahçe goed resultaat'

Reacties

Na de 1-0 overwinning op Manchester United in de Europa League zou Giovanni van Bronckhorst donderdagavond (21.05 uur) in het uitduel met Fenerbahçe blij zijn met een punt. Voor de trainer van Feyenoord is de wedstrijd in Turkije speciaal.

Van Bronckhorst: 'Gelijkspel tegen Fenerbahçe goed resultaat'

De oud-international komt er immers Dick Advocaat tegen. De trainer van Fenerbahçe adviseerde hem vorig seizoen toen Feyenoord in zwaar weer zat. 'Het is de eerste keer dat Dick Advocaat en ik als coaches tegenover elkaar staan. Dick is heel belangrijk voor mij geweest, in mijn tijd als speler en in mijn tijd als trainer', zegt Van Bronckhorst op de Feyenoord-website.

Uiteraard staat de tweede wedstrijd in de EL-groepsfase voor Van Bronckhorst vooral in het teken van 'een goed resultaat halen'. 'Een gelijkspel is een goed resultaat, winst is een heel goed resultaat. Als we hier donderdag winnen, dan zetten we een heel grote stap. We zullen wel alles nodig hebben om een goed resultaat te behalen, want ondanks de mindere start in de competitie is Fenerbahçe een goede ploeg.'

Feyenoord zal de wedstrijd in Istanbul benaderen zoals die tegen United en PSV.  'We spelen dan compacter, wat meer vanuit de defensieve organisatie. Niet alles open gooien, maar in de wedstrijd groeien en als team bij elkaar blijven spelen. Tot nu toe hebben we dat uitstekend gedaan wanneer het moest.' Mede daardoor wonnen de Rotterdammers al negen duels op rij.

Dat geeft vertrouwen. Want: 'Ook al onze uitwedstrijden hebben we gewonnen dit seizoen', weet Van Bronckhorst. 'Desondanks zal het in Istanbul een moeilijke avond worden. Fenerbahçe weet hoe het is om Europees te spelen en beschikt over fanatieke fans die voor een Europese ambiance zullen zorgen. Ik verwacht dat het een mooie wedstrijd wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.