Van Bronckhorst: 'Favoriet? Wel op basis van ons spel'

Reacties

Feyenoord reist komende zaterdag al af naar Limburg voor het competitieduel van zondagmiddag (12.30 uur) met Roda JC Kerkrade. Het is voor de koploper van de Eredivisie het begin van de lange weg naar de eerste landstitel sinds 1999.

Van Bronckhorst: 'Favoriet? Wel op basis van ons spel'

Feyenoord begint aan de tweede seizoenshelft met een voorsprong van vijf punten op Ajax en acht punten op PSV. 'Het is moeilijk om te zeggen dat je geen kampioenskandidaat bent', zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op zijn persconferentie met die stand van zaken in gedachten. 'Of we favoriet zijn? Wel door het spel dat wij laten zien, hopelijk tot het einde.'

De Rotterdammers beginnen met een handicap aan het nieuwe jaar, want Karim El Ahmadi ontbreekt door zijn Afrika Cup-deelname. 'Ik ben er nog niet uit hoe ik El Ahmadi ga vervangen', vertelde Van Bronckhorst. In het oefenduel met FSV Mainz 05 (0-2 zege, red.) speelde Jens Toornstra op de plek van de Marokkaanse middenvelder. De kans is groot dat Toornstra, die normaal gesproken in een aanvallende rol vanaf de rechterkant speelt, die positie tegen Roda weer bekleedt.

Feyenoord trainde in aanloop naar het eerste competitieduel van 2017 op kunstgras. Die ondergrond heeft niet de voorkeur van Van Bronckhorst, al is zijn ploeg er door de vele kunstgrasvelden in de Eredivisie inmiddels wel aan gewend. 'Een echte liefhebber speelt liever op natuurgras, maar we zullen met de omstandigheden moeten dealen', aldus de trainer van Feyenoord, dat eerder dit seizoen thuis met 5-0 won van Roda JC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.