Jørgensen droomt: 'Het kampioenschap is alles'

Reacties

Nicolai Jørgensen is erg gelukkig bij Feyenoord. De Deense spits is halverwege het seizoen topscorer van de Eredivisie en hoopt Feyenoord aan de eerste titel in achttien jaar te helpen.

Jørgensen droomt: 'Het kampioenschap is alles'

'Tot nu toe ben ik erg blij dat ik naar Feyenoord ben gekomen', vertelt de aanvaller in gesprek met de NOS. Met twaalf treffers en zes assists had hij een enorme bijdrage aan de succesvolle eerste seizoenshelft, die de Rotterdammers als koploper afsloten. Die koppositie wil Jørgensen graag tot het einde vasthouden. 'Het kampioenschap is alles voor de club, de fans en de rest', merkt de spits.

'Voor een groot team en een grote club als Feyenoord is dat het grote doel als je een seizoen begint. We weten dat we waarschijnlijk niet de Champions League gaan winnen. Maar met Feyenoord kampioen worden zou fantastisch zijn. Dat is onze droom en daar werken we keihard voor', vertelt de Deen.

De indrukwekkende prestaties van Jørgensen hebben Giovanni van Bronckhorst verbaasd. 'Ik zag wel dat hij potentie had, maar ik had niet verwacht dat hij het al zo snel zou laten zien. Hij heeft zich moeiteloos aangepast', looft de Feyenoord-trainer zijn topscorer. 'Ik ben heel tevreden, zeker met de manier waarop hij speelt. Hij is topscorer van Nederland, heeft de mogelijkheid medespelers te lanceren en vrij te zetten. Hij is een belangrijke spil in ons aanvalsspel.'

Na een succesvol trainingskamp in Marbella met oefenzeges tegen Katwijk en FSV Mainz 05 beginnen Jørgensen en Feyenoord op 15 januari de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.