Van Bronckhorst en Kuijt woedend over tegendoelpunt

Giovanni van Bronckhorst was zondag na het 1-1 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade niet eens zo ontevreden over het spel van Feyenoord. De trainer was wel erg boos over de manier waarop de Rotterdammers de winst weggaven.

'Het doet pijn dat we deze wedstrijd niet winnen. Als je naar de kansen kijkt, moeten we gewoon winnen. We geven één kans weg en dat kost je twee punten. Als je zo'n goal weggeeft… Je bent negentig minuten lang hard aan het werken om de winst eruit te halen, je krijgt meerdere kansen om een tweede goal te maken en dan kan je zo'n goal op dit niveau niet weggeven', oordeelde Van Bronckhorst tegenover FOX Sports.

De invloed van adviseur Dick Advocaat ten spijt, Feyenoord oogde verdedigend wederom zwak bij het tegendoelpunt. 'Er gaan een heleboel mensen in de fout. Bij een ingooi moet je alert zijn, dit kan niet. Het is logisch dat je na zeven verloren wedstrijden niet sprankelend voetbalt, maar ondanks dat we in die fase zitten hadden we moeten winnen. Op dit soort momenten is dit niet het mooiste beroep, maar juist dan moet je er staan, ervoor vechten en elke dag naar de club rijden om er alles aan te doen.'

Aanvoerder Dirk Kuijt sloot zich volledig aan bij de woorden van zijn trainer. We speelden een heel goede eerste helft. In de tweede helft met wind tegen laat je je afbluffen. Ik kan niet geloven hoe we die goal weggeven. Dat je wat minder speelt is één ding, maar dat je zo een goal weggeeft is echt verschrikkelijk. Daar ben ik doodziek van. Verder geven we negentig minuten lang geen kans weg.'