Feyenoord wil negatief record uit 1988 voorkomen

● Roda JC won slechts vier van de 41 competitiewedstrijden uit bij Feyenoord (G8, V29). Deze zeges vonden steeds plaats in aparte decennia (1976, 1980, 1995, 2009).

● Feyenoord scoorde deze eeuw in tien van de vijftien thuisduels met Roda JC in de Eredivisie minstens drie keer.

● Feyenoord is de enige ploeg die dit Eredivisie-seizoen - tot deze speelronde - zeven keer op rij verloor.

● De Rotterdammers verloren in 1988 voor het laatst vier thuiswedstrijden op rij in de competitie (nu drie).

● Drie van de zeven Eredivisie-doelpunten van Dirk Kuijt tegen Roda JC maakte hij uit een strafschop, tegen geen enkele andere Eredivisie-ploeg benutte hij zo veel penalty’s.

● Roda JC won op de slotdag van 2008/09 voor het laatst een Eredivisieduel uit bij de traditionele topdrie: een 3-2 zege op Feyenoord, waarmee rechtstreekse degradatie werd voorkomen.

Roda JC-middenvelder Tom Van Hyfte begon alle 23 Eredivisie-duels in de basis.

● Met twintig doelpunten na 23 speelronden is Roda JC bezig aan het minst productieve Eredivisie-seizoen in de clubhistorie.

● Roda JC maakte dit seizoen slechts één keer meer dan één doelpunt in één helft van een Eredivisie-duel (2 goals in de tweede helft thuis tegen Heracles).

● Tom Van Hyfte is de enige veldspeler van Roda JC die in alle 23 competitieduels dit seizoen in de basis begon.

● In de laatste elf speelronden wist alleen Maecky Ngombo meer dan één competitiedoelpunt te maken voor Roda JC (2).

Bron: Opta Sports