Van Boekel blijft bij besluit: 'Als je fluit moet je rood geven'

Reacties

Scheidsrechter Pol van Boekel blijft ook na het terugzien van de beelden bij zijn beslissing om Niklas Moisander een rode kaart te geven voor het lichte contact dat de Ajax-verdediger maakte met AZ-aanvaller Aron Jóhannsson.

Van Boekel blijft bij besluit: 'Als je fluit moet je rood geven'

Moisander en Ajax-coach Frank de Boer noemden het besluit van Van Boekel 'ongelooflijk' en 'schandalig' en een breekpunt in de met 1-0 verloren wedstrijd, maar de arbiter hield vast aan zijn standpunt. 'Het was voor mij meteen duidelijk dat het een overtreding was. En in deze situatie heb je twee mogelijkheden als scheidsrechter: of je vindt het geen overtreding, of je fluit wel voor een overtreding en dan hoort daar een rode kaart bij', legde Van Boekel uit bij FOX Sports.

Dat het slechts om een licht vergrijp ging, speelt volgens Van Boekel geen rol bij het nemen van zijn besluit. 'Een duw hoeft niet heel hard te zijn om bestraft te worden. De bal was binnen het speelbereik van Aron Jóhannsson, hij had naar mijn mening een scoringskans kunnen creëren.' De AZ-spits liet na afloop weten die mening te delen. 'Het was een lichte overtreding, maar wel een overtreding.'

Desondanks is Van Boekel na Kevin Blom en Jeroen Sanders al de derde scheidsrechter die zich tijdens de 21ste speelronde van de Eredivisie moest verantwoorden voor zijn beslissingen. De door Blom gegeven rode kaart aan Jetro Willems (NAC Breda - PSV) is alweer geseponeerd, terwijl Sanders over het hoofd zag dat de bal bij de 2-2 van FC Groningen tegen Heracles Almelo al over de achterlijn was geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.