Stegeman: 'Scheidsrechters stonden niet op te letten'

John Stegeman zag twee minuten voor tijd de eerste Eredivisie-overwinning van Heracles Almelo sinds 7 december in rook opgaan, doordat scheidsrechter Jeroen Sanders de gelijkmaker van FC Groningen onterecht goedkeurde. De trainer van Heracles laat zich er niet door uit het veld slaan, want hij zag genoeg pluspunten.

Heracles wacht na het 2-2 gelijkspel alweer zes competitieduels op een zege. Die had er eigenlijk donderdag al moeten komen tegen Groningen, wist Stegeman. 'Wij verdienden het om te winnen. In het eerste helft hebben we geen centje pijn gehad. In de tweede helft kregen we het wat moeilijker, maar kwamen we niet enorm in de problemen. Maar ja, we spelen helaas gelijk. Dat is heel erg vervelend in de strijd tegen degradatie.'

De hoofdoorzaak daarvan was dat Mimoun Mahi door mocht gaan terwijl de bal al over de achterlijn was. Vervolgens zette Tjaronn Chery Groningen op gelijkte hoogte. 'Ik vind het gewoon een fout', wond Stegeman er tegenover FOX Sports geen doekjes om. 'De assistent zal het ongetwijfeld niet expres doen, maar de bal was achter. De scheidsrechter stond ook behoorlijk dichtbij en die heeft het ook niet gezien. Dan hebben ze blijkbaar niet zo'n goed waarnemingsvermogen.'

'Dit zijn heel cruciale momenten, die kunnen bepalend zijn voor de rest van het seizoen', vervolgde Stegeman, die liet doorschemeren in de toekomst graag een beroep te doen op doellijntechnologie. 'Want dit is geen pech, maar niet opletten. Dat is zuur, vooral als je zo'n wedstrijd hebt gespeeld.' Heracles blijft daardoor zestiende, maar Stegeman blijft vertrouwen houden. 'Als we zo doorgaan ben ik ervan overtuigd dat wij in de Eredivisie blijven.'

Gemiste kans
Groningen-coach Erwin van de Looi gaf toe dat zijn ploeg goed wegkwam door de gelukkige gelijkmaker, maar sprak toch van een 'gemiste kans'. 'Hoewel we de rug gerecht hebben en twee keer van een achterstand zijn teruggekomen, vind ik dat we niet goed gespeeld hebben en daardoor ook niet gewonnen. We waren slordig en hielpen Heracles in de wedstrijd. We hadden voorin veel te weinig dreiging. Als je dan ook nog zo de goals weggeeft, krijg je het heel lastig.'