Sanders geeft fout toe: 'Het heeft er alle schijn van'

Reacties

Scheidsrechter Jeroen Sanders geeft toe dat hij waarschijnlijk fout zat bij de 2-2 van FC Groningen, donderdag in Almelo. Toch hield de arbiter een kleine slag om de arm.

Sanders geeft fout toe: 'Het heeft er alle schijn van'

Heracles Almelo stond vlak voor tijd met 2-1 voor, toen Tjaronn Chery een voorzet van Mimoun Mahi binnenschoot. Daarbij was de bal echter al over de achterlijn geweest. Arbiter Sanders gaf dat na de wedstrijd bij FOX Sports ook wel toe. 'We hebben de beelden uit verschillende hoeken bekeken en het heeft er alle schijn van dat de bal over de lijn was', zo zei hij.

'Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, omdat er geen camera recht op de achterlijn staat', plaatste hij nog wel een kleine kanttekenting. 'Maar het lijkt erop. Het is echter zó'n kort moment geweest en de bal is zó minimaal over de lijn geweest, dat het menselijk oog dat niet altijd kan waarnemen. Het kan gebeuren. Maar ik had graag een camera gehad die me al tijdens de wedstrijd uitsluitsel had gegeven.'

Daarmee is Sanders de tweede arbiter die zich tijdens deze doordeweekse speelronde voor de camera moet verantwoorden. Dinsdag gaf Kevin Blom al toe dat hij volkomen fout zat bij de rode kaart die hij aan Jetro Willems gaf tijdens het duel tussen NAC Breda en PSV. Op zijn beurt kwam Sanders zelf zondag in het nieuws nadat hij Roda JC Kerkrade-speler Anco Jansen rood gaf omdat deze hem bespuugd zou hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.