Van Basten verwacht dat Finnbogason blijft

Reacties

Marco van Basten verwacht dat hij ook in de tweede seizoenshelft nog kan beschikken over Alfred Finnbogason. De trainer van SC Heerenveen denkt niet dat het nog tot een transfer komt.

Van Basten verwacht dat Finnbogason blijft

De IJslander is met zeventien goals de topscorer van de Eredivisie en is daarom enorm gewild. Diverse clubs uit Europa volgen de verrichtingen van de spits. Toch denkt Van Basten, die zelf nog onderhandelt over een contractverlenging in Friesland, dat het niet tot een tussentijds vertrek komt.

Van Basten baseert zich daarbij op de gesprekken die hij met Finnbogason voerde tijdens het trainingskamp in Portugal. 'Hij voelt zich hier prima en heeft zelf ook de intentie om te blijven. Alfred is een verstandige jongen die niet alleen aan geld denkt.'

Zes miljoen
Eerder liet de club al weten dat Finnbogason alleen mag vertrekken bij een bod van zes tot zeven miljoen euro. De IJslander heeft nog een contract tot medio 2015.

Finnbogason wisselde onlangs van zaakwaarnemer omdat hij, nadat hij afgelopen zomer niet was weggekomen, snel een transfer wil maken. 'Maar dat hoeft niet per se in deze transferperiode', vertelde zijn nieuwe manager Kees Ploegsma junior eerder al tegen Voetbal International.

'Het is wel duidelijk dat Alfred weg wil en de kans is heel groot dat het in de zomer gebeurt. Dat is voor zowel Alfred als Heerenveen het beste. Tenminste, ik neem aan dat ze het geld voor hem goed kunnen gebruiken. Als er eerder een goede club voorbijkomt, zullen we er serieus over nadenken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.