Van Basten: 'Gezien laatste jaren, houd je je hart vast'

Marco van Basten kiest voor het duel met PSV voor een defensiever strijdplan. Normaal gesproken wil de trainer van SC Heerenveen aanvallend voetbal spelen in eigen huis, maar hij acht dat niet verstandig tegen de meest scorende ploeg in de Eredivisie.

Van Basten: 'Gezien laatste jaren, houd je je hart vast'

'Als we defensief goed staan, zijn we op de juiste weg. Met 0-0 kan ik genoegen nemen', aldus een realistische Van Basten tijdens de persconferentie. 'PSV staat eerste, heeft tachtig goals gemaakt, goede middenvelders die oorlog maken en het beschikt over veel internationals.'

'Zelfs nu Luciano Narsingh en Jeremain Lens er niet bij zijn, heeft de ploeg met Dries Mertens, Tim Matavz en Georginio Wijnaldum voldoende snelheid en scorend vermogen over om een duel te beslissen. PSV is het meest stabiel en staat terecht bovenaan.'

'En als je naar de uitslagen van de laatste jaren kijkt, houd je je hart vast. Er wacht ons een grote uitdaging', vervolgt de oefenmeester, die de laatste weken de stijgende lijn heeft te pakken met overwinningen op FC Twente (2-1) en NAC Breda (1-2).

'We mogen niet gaan zweven en moeten gewoon ons ding blijven doen. Wat dat betreft is het mooi dat we tegen PSV spelen. Er is niemand die zal denken van: dat doen we wel even. Maar goed, we spelen voor eigen publiek en het kan allebei de kanten op', besloot de voormalige bondscoach van Oranje zijn analyse op de clubwebsite.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen