Van Aanholt moet FA Cup uit zijn hoofd zetten

Patrick van Aanholt kan zich met Sunderland helemaal richten op de strijd tegen de dreigende degradatie uit de Premier League. Burnley maakte een einde aan het FA Cup-avontuur: 2-0.

Sunderland en Burnley moesten in de strijd om een plek in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi op herhaling na het doelpuntloze gelijkspel in het Stadium of Light. Op Turf Moor maakte Sam Vokes het verschil.

De aanvaller uit Wales brak op slag van rust ban door na een voorzet van Tendayi Darikwa de bal raak te koppen. In de slotfase tekende Vokes voor de voorbereiding op de genadeklap, die invaller Andre Gray uitdeelde aan Sunderland. Voor Van Aanholt en co resteert nu alleen de Premier League om het seizoen te redden. The Black Cats staan daarin voorlaatste.

Benteke
Christian Benteke behoedde Crystal Palace als invaller voor een uitschakeling door Bolton Wanderers, de oude liefde van manager Sam Allardyce. De Belgische spits stelde met twee doelpunten orde op zaken tegen de club uit League One, die via James Henry kort na rust op voorsprong was gekomen: 2-1. Manchester City is in de volgende ronde de tegenstander van Palace.