Utrecht houdt huis tegen onherkenbaar Groningen

Reacties

FC Utrecht heeft op indrukwekkende wijze de zesde plaats gegrepen in de Eredivisie. FC Groningen legde de Domstedelingen daarbij ook geen strobreed in de weg (1-4).

Utrecht houdt huis tegen onherkenbaar Groningen

In uitwedstrijden moest het beter, herhaalde Utrecht-trainer Erik ten Hag meerdere malen bij het opmaken van de balans. Door een sterke reeks voor de winterstop was zijn elftal wel het linkerrijtje binnengedrongen, maar op vreemde bodem had zijn elftal het meerdere malen flink laten afweten tegen de op papier mindere goden.

Uitgerekend bij FC Groningen, de club die dit seizoen nog geen duel verloor op eigen veld, werd met een bijna ongekende scoringsdrift afgerekend met het uitcomplex. Na een kwart wedstrijd had het al 0-3 kunnen staan als Sébastien Haller wat scherper was geweest in de afronding, maar tot twee keer toe weerhield Sergio Padt de Fransman van een treffer. Diezelfde Padt ging daarvoor niet vrijuit toen Bart Ramselaar een inzet van Chris Kum verlengde, waarna de keeper de bal pas achter de doellijn onder controle kreeg (0-1).

Bij Groningen was de hoop gevestigd op de Noorse aanwinst Alexander Sørloth, die meteen al werd vergeleken met zijn landgenoot Erik Nevland. En de nieuweling liet zich ook meteen gelden, toen hij door de Utrecht-verdediging ongedekt de zestien mocht binnen sluipen en een pass van Johan Kappelhof knap controleerde en afwerkte (1-1). Eventjes zat de thuisclub weer in de wedstrijd, waarbij ook Bryan Linssen Utrecht-keeper Robbin Ruiter nog aan het werk zette.

Sergio Padt krijgt een inzet van Bart Ramselaar pas achter de lijn onder controle, waardoor de bezoekers op 0-1 komen.

Waar het wedstrijdverloop een open tweede helft voorspelde, was het duel een kwartier later al van alle spanning ontdaan. Eerst mikte Timo Letschert een vrije trap in de korte hoek, waarna Chris Kum voor de neus van de onzeker ogende Padt een voorzet van Yassin Ayoub binnen mocht duwen (1-3). De relatief onzichtbare Haller had daarna nog een afgemeten pass in huis voor Andreas Ludwig, die binnen de zestien van Groningen alle tijd en ruimte kreeg om met een bekeken schot zijn eerste Utrecht-treffer te maken (1-4).

Smetje op het optreden van de Domstedelingen is de tweede gele kaart die Ludwig in de slotfase kreeg, maar daartegenover bewees Utrecht in Groningen over een brede selectie te beschikken om een dergelijke schorsing moeiteloos op te vangen. Het gemis van onder anderen Nacer Barazite en Sean Klaiber was niet eens zichtbaar in de Euroborg, waar de thuisclub op deze winterdag geen schim was van zichzelf. De Groningers, tot vandaag op eenzelfde puntenaantal als de Utrechters, staan nu negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.