Sørloth 'totaal niet zenuwachtig' voor Groningen-debuut

Reacties

FC Groningen lijkt met Alexander Sørloth een koele kikker te hebben aangetrokken. De twintigjarige Noor wil in aanloop naar zijn eerste officiële optreden voor De Trots van het Noorden van zenuwen niets weten.

Sørloth 'totaal niet zenuwachtig' voor Groningen-debuut

Trainer Erwin van de Looi bevestigde vrijdagmiddag al dat de aankoop in de basis start in de thuiswedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. 'Ik voel geen druk. Dit hoort bij topsport. Zenuwachtig voor mijn debuut ben ik dan ook totaal niet', zegt de spits op de clubsite.

Sørloth maakte in aanloop naar de tweede seizoenshelft al een goede indruk. De nieuweling was in de oefenwedstrijd tegen KV Oostende verantwoordelijk voor het enige doelpunt. 'Wat ik van mezelf moet verwachten? Ik zet nog niet te hoog in, ga vooral mijn best doen en dan kijken we wel.'

De verwachtingen van middenvelder Hedwiges Maduro zijn hooggespannen. 'Hij is balvast en kopsterk, daardoor kunnen we als ploeg nog gevaarlijk worden met voorzetten van de zijkant. In de trainingen en het duel met Oostende kwam dat er goed uit.' Groningen krijgt zondag de kans om de vorderingen aan de achterban te tonen. Bij een zege in eigen huis gaat de nummer acht van de Eredivisie over Utrecht heen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.