Uruguay en Paraguay allebei door na onderling gelijkspel

Door een 1-1 gelijkspel zijn Uruguay en Paraguay allebei zeker van plaatsing voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. Beide landen scoorden in hun laatste groepsduel uit een corner.

Omdat Paraguay bij aanvang van het duel al op vier punten stond, was die ploeg al zeker van een plaats bij de laatste acht. De beste twee nummers drie van de drie poules scharen zich immers ook bij de kwartfinalisten en Ecuador eindigde in Groep A als derde met slechts drie punten.

Uruguay had nog wel een puntje nodig en zette na een klein half uur de eerste stap in die richting. Atlético Madrid-verdediger José María Giménez (foto) kopte op fraaie wijze een corner binnen. Zijn inzet ging via de grond en de binnenkant van de paal in het Paruguayaanse doel.

Direct na de openingsgoal kreeg de titelverdediger kansen om de score verder op te voeren. Giménez scoorde bijna weer uit een corner en Edinson Cavani zag zijn schot maar rakelings naast gaan.

De ploeg van Oscar Tabárez kreeg nog voor rust de rekening gepresenteerd voor het missen van die kansen. Lucas Barrios klopte dit keer Giménez in de lucht en ook hij kopte raak uit een hoekschop. Bij die 1-1 stand bleef het in de tweede helft. Omdat Alvaro Pereira in het tweede bedrijf een van de in totaal zes gele kaarten kreeg, zal Uruguay het in de kwartfinale vanwege een schorsing wel zonder de verdediger moeten doen.

Door het gelijkspel van vanavond staat Paraguay na drie duels op vijf punten en Uruguay op vier. Argentinië treedt vannacht nog aan tegen het nog puntloze Jamaica en heeft eveneens vier punten.

De vanwege het bijtincident tijdens het WK nog altijd geschorste Luis Suarez leeft vanuit huis mee met Uruguay, zo toonde hij op Twitter.