Paraguay nadert kwartfinale dankzij enorme blunder

Reacties

Paraguay is dicht bij een plek in de kwartfinale van de Copa América. Het land was met 1-0 te sterk van Jamaica, dat zo goed als uitgeschakeld is.

Paraguay nadert kwartfinale dankzij enorme blunder

Het openingsdoelpunt kwam in de slotfase van de eerste helft op naam van Edgar Benítez (foto). Hij dankte de goal aan een enorme blunder van Duwayne Kerr, doelman van Jamaica. Hij probeerde een Paraguayaanse aanval buiten zijn strafschopgebied op acrobatische wijze onschadelijk te maken, maar kopte de bal hard tegen Benítez aan, die daardoor de 1-0 op zijn naam kreeg.

Door de overwinning heeft Paraguay na twee duels vier punten, aangezien het eerder al knap 2-2 speelde tegen Argentinië. Jamaica, dat als gastland deelneemt aan het toernooi, heeft nog geen punten. Met een duel met Argentinië in het vooruitzicht lijkt het eilandje kansloos voor een plek bij de laatste acht.

Vannacht om 01.30 uur Nederlandse tijd staan Uruguay (drie punten) en Argentinië (een punt) tegenover elkaar. De nummers een en twee van de poules gaan naar de kwartfinales, evenals de twee beste nummers drie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.