Argentinië verslaat Uruguay dankzij fraaie kopbal Agüero

Sergio Agüero heeft Argentinië in het toernooi om de Copa América voorbij titelverdediger Uruguay geloodst: 1-0. De aanvaller van Manchester City bezorgde zijn ploeg ook meteen de koppositie in Groep B.

In de 25ste minuut was Sergio Agüero al dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller zag zijn kopbal op aangeven van Lionel Messi gered worden door doelman Fernando Muslera. Vijf minuten later zorgde Diego Rolan aan de andere kant voor gevaar: zijn kopbal ging net naast het doel van Sergio Romero.

Na ruim een half uur kreeg Nicolás Lodeiro de eerste gele kaart van de wedstrijd. Bondscoach Gerardo Martino van Argentinië protesteerde zo hevig na de overtreding van de voormalige Ajacied, dat hij door Sandro Ricci naar de tribune werd gestuurd. Daarvandaan zag hij zijn ploeg elf minuten na rust op voorsprong komen dankzij twee spelers van City.

Pablo Zabaleta gaf vanaf de rechterkant voor, waarna Agüero binnenkopte. Uruguay kreeg een kwartier voor tijd een enorme kans op 1-1, maar Rolan schoot gehaast over nadat de bal via Romero voor zijn voeten was gekomen. In de slotfase redde de ex-AZ'er uitstekend op een schot van invaller Abel Hernandez.

Argentinië gaf de voorsprong dit keer niet weg. Samen met Paraguay, dat in de openingswedstrijd nog een 2-0 achterstand goedmaakte tegen de ploeg van Tata Martino, heeft het nu vier punten na twee duels. Uruguay heeft er drie en ook nog alle kans op een plek in de kwartfinale.