'Unsung hero' Drinkwater trekt de aandacht van Hodgson

Reacties

Danny Drinkwater vormt samen met N'Golo Kanté het hart van de sensationele Engelse koploper Leicester City. De 26-jarige Engelsman staat door zijn sobere speelstijl zelden in de spotlights, maar heeft toch de aandacht van bondscoach Roy Hodgson getrokken.

'Unsung hero' Drinkwater trekt de aandacht van Hodgson

Drinkwater is waarschijnlijk de minst spectaculaire speler bij Leicester. Waar sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez wekelijks de voorpagina’s van de Engelse kranten sieren na wéér een vervolg van de onwaarschijnlijke titelkoers, dient Drinkwater vaak slechts als achtergrondvulling voor het beeldmateriaal. Drinkwater is een type balafpakker, een breker op het middenveld, die tussen de watervlugge Vardy voorin en de bijzonder statige Robert Huth en Wes Morgan achterin de ruimte moet bewaken.

Drinkwater genoot zijn opleiding bij Manchester United, maar net als zoveel jeugdspelers bij grote Engelse clubs kreeg hij daar nooit een kans in het eerste elftal. Na huurperiodes bij Huddersfield Town, Cardiff City, Watford en Barnsley verkocht United hem aan Leicester. Drinkwater kreeg het nieuws via de directie van Barnsley te horen. 'Dat deed pijn', herinnert de middenvelder. 'Ik heb dertien jaar bij United gespeeld, maar hoefde niet eens meer naar de club te komen.' Sinds zijn overstap werkte hij zich met Leicester op vanuit de middenmoot van het Championship naar de koppositie van de Premier League.

Nu de prestaties van Leicester in alle internationale media onder de loep worden genomen, komt Drinkwater steeds meer naar boven drijven als dragende kracht. Na het duel met Newcaslte United (1-0 winst) werd hij zelfs verkozen tot Man van de Wedstrijd. Linksbuiten Marc Albrighton schat de prestaties van zijn ploeggenoot al langer op waarde en pleit voor een oproep van Drinkwater. 'Als spelers gekozen worden op basis van vorm, zou hij één van de eerste namen op de lijst moeten zijn.' Hodgson gaf eerder al aan dat Drinkwater 'op de deur klopt' bij het nationale elftal. De middenvelder vertegenwoordigde zijn land voor het laatst in 2008, destijds voor Engeland Onder-19.

Claudio Ranieri knuffelt zijn gouden duo op het middenveld na het gewonnen duel met Newcastle United (1-0).
Claudio Ranieri knuffelt zijn gouden duo op het middenveld na het gewonnen duel met Newcastle United (1-0).

Drinkwater heeft er zelf totaal geen moeite mee dat hij niet in de spotlights staat. Bij de spelers van Leicester kom je voor een koploper überhaupt opvallend weinig grootheidswaanzin tegen. Bij een kerstfeest in Kopenhagen kwam Drinkwater afgelopen jaar met drie ploeggenoten verkleed als tekenfilmfiguren de Ninja Turtles. 'Ik denk niet dat Cristiano Ronaldo ermee weg zou komen als hij zich zou verkleden als een Ninja Turtle, maar wij zijn een groep simpele gasten, het past bij ons', zei Drinkwater daarover in Engelse media. Een zeldzame quote, want hij geeft principieel geen interviews. 'Paul Scholes deed dat ook niet en hij was de ziekste middenvelder aller tijden, dus ik dacht: Ik doe hem maar na.'

Met nog acht speelronden te gaan en vijf punten voorsprong op achtervolger Tottenham Hotspur staat Drinkwater met Leicester op het punt om geschiedenis te schrijven. Misschien dat de unsung hero dan eindelijk bezongen wordt. (Lentin Goodijk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.