Leicester City, de club waar je niet tegen kan zijn

Reacties

De 29ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk bespreekt de almaar spannender wordende titelstrijd.

Leicester City, de club waar je niet tegen kan zijn

Tony Pulis zei het dinsdagavond nadat zijn ploeg een punt had gepakt in het King Power Stadium. De manager van West Bromwich Albion verontschuldigde zich nog net niet voor het gelijkspel, maar hij is, vertelde hij, de komende tien duels supporter van de club die de voetbalwereld maar blijft verbazen.  En met hem vele anderen.

Leicester City heeft de gunfactor. Het is een club waar je op dit moment niet tegen kunt zijn. Het is bijzonder wat ze presteren, onmogelijk eigenlijk, en nu de eindstreep dichterbij komt staan overal  mensen die sympathie koesteren voor de underdog. Een grotere waardering kun je als sportploeg niet krijgen.

Voor de neutrale toeschouwer was Leicester een net-niet club. Ze doen mee en als ze niet meedoen mis je ze niet. Leicester was vooral een club die promoveerde en degradeerde. Nu ga je toch kijken tegen wie ze spelen en wat de concurrentie doet.

De kracht van Leicester zit hem in kleine dingen. Ze kunnen allemaal voetballen, dat voorop, maar iedere individu weet vooral wat hij niet kan en waar hij vandaan komt. Jamie Vardy gooide er in de slotfase tegen West Bromwich een sprint uit die exemplarisch is voor de mentale veerkracht van de ploeg. Elke andere speler had de bal laten lopen. Het was een bal die onhaalbaar was, maar dus niet voor Vardy. Hij creëerde een kans die er niet was.

Het is een karaktereigenschap van dit Leicester. Bijna elke speler is op een punt in zijn carrière wel afgeschreven of opgegeven, maar kijk ze nu eens. Samen brengen ze de rest van de voetbalwereld naar het puntje van de stoel. Leicester geeft de sport weer terug aan de gewone man. Noem ze self made champions.

Programma
Tottenham Hotspur 05-03
13:45
Arsenal
Manchester City 05-03
16:00
Aston Villa
Newcastle United 05-03
16:00
AFC Bournemouth
Swansea City 05-03
16:00
Norwich City
Chelsea 05-03
16:00
Stoke City
Southampton 05-03
16:00
Sunderland
Everton 05-03
16:00
West Ham United
Watford 05-03
18:30
Leicester City
Crystal Palace 06-03
14:30
Liverpool
West Bromwich Albion 06-03
17:00
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.