Leicester verstevigt koppositie ondanks goed optreden Aké

Reacties

Ook tijdens de 29ste speelronde is Leicester City verder uitgelopen op de achtervolgers in de Engelse titelstrijd. Midweeks pakte de ploeg van manager Claudio Ranieri een punt ten opzichte van de concurrentie, zaterdagavond vergrootte de verrassende koploper van de Premier League de voorsprong op Tottenham Hotspur en Arsenal met twee punten door met 1-0 te winnen bij Watford.

Leicester verstevigt koppositie ondanks goed optreden Aké

Dat resultaat past in het beeld van de laatste weken, waarin Leicester als favoriet moeite had om te winnen van ploegen als Norwich City (1-0) en West Bromwich Albion (2-2). Ook het gepromoveerde Watford vormde een flinke kluif voor The Foxes, zelf pas een jaar langer actief op het hoogste niveau van Engeland. Vooral Nathan Aké profileerde zich als centrale verdediger nadrukkelijk. De 21-jarige Hagenaar, normaal gesproken linksback, verving Miguel Britos met verve.

Zo hield Aké zijn ploeg in de openingsfase overeind toen Jamie Vardy op het doel afging van Heurelho Gomes. De topscorer van de Premier League omspeelde de voormalige PSV-doelman, maar de van Chelsea gehuurde jeugdinternational hield de Engelse spits van scoren af. Vlak daarna werkte Aké een bal weg uit de doelmond, nadat Gomes had gered op een schot van Christian Fuchs. Bovendien kopte de bij Feyenoord en ADO Den Haag opgeleide verdediger nog bovenop de lat.

Nathan Aké hield zich als centrale verdediger goed staande tegen Jamie Vardy.
Nathan Aké hield zich als centrale verdediger goed staande tegen Jamie Vardy.

Dat gevaarlijke moment bij een vrije trap was niet de enige keer dat Kasper Schmeichel op zijn tellen moest passen. De Deense doelman kwam bij een te korte terugspeelbal van Wes Morgan goed uit zijn doel en stond verder telkens op de goede plek als de Watford-spelers zijn doel onder vuur namen. Troy Deeney, Mário Suárez, de regelmatig gevaarlijke Nordin Amrabat en clubtopscorer Odion Ighalo mikten de bal stuk voor stuk recht in de handen van Schmeichel.

Een fraaie treffer van Riyad Mahrez was voor Leicester daarom genoeg om de zesde zege van 2016 (in tien duels) te laten noteren. Waar de Algerijnse dribbelaar voor rust Vardy al bijna de score had laten openen met een fraaie actie, was het na 55 minuten wel raak. Gomes had geen antwoord op het schot in de bovenhoek van de 25-jarige Mahrez, die met vijftien goals en elf assists nog altijd de meest waardevolle speler van de Premier League is.

Dankzij het even belangrijke als prachtige doelpunt van de uit voorzorg gewisselde technicus verstevigt Leicester zijn koppositie. De voorsprong op nummer twee Tottenham is vijf punten met wedstrijden tegen Newcastle United (thuis) en Crystal Palace (uit) als eerstvolgende hordes. De kandidatuur voor de Engelse titel wordt zodoende steeds serieuzer. Daar kunnen Aké en Amrabat vooralsnog alleen maar van dromen. Hun Watford staat twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.