United verslaat West Bromwich, Van Persie gewisseld

Manchester United heeft een fraaie overwinning geboekt op bezoek bij West Bromwich Albion. Namens The Red Devils waren Phil Jones, Wayne Rooney en Danny Welbeck de doelpuntenmakers in het Hawthorns Stadium: 0-3.

Onder aanvoering van Rooney en Robin van Persie ging United op jacht naar de tweede competitiezege op rij. De ploeg van de geplaagde manager David Moyes deelde via Rooney en Adnan Januzaj, die werd teruggefloten vanwege hands, al snel twee speldenprikjes uit. Overtuigend was het spel van de regerend landskampioen allerminst.

Na enkele gevaarlijke uitbraken van de thuisploeg via de sterk spelende Victor Anichebe, werd United pas na een half uur echt gevaarlijk. Na een strakke voorzet van Januzaj kopte Rafael via de vingertoppen van Ben Foster op de lat. Even later was het wel raak. Uit een vrije trap van Van Persie kopte Jones snoeihard binnen: 0-1.

De 25 duizend fans moesten het in de eerste helft slechts met één treffer doen, al was er nog een hachelijk moment vlak voor de rust, waarbij doelman Foster hands leek te maken buiten zijn strafschopgebied. Scheidsrechter Jon Moss oordeelde anders, waardoor beide ploegen met 22 man het veld afstapten.

Een minimale voorsprong en dat terwijl de seizoenafsluiting van vorig seizoen nog eindigde in 5-5. Destijds waren Alexander Büttner en Van Persie beiden eenmaal trefzeker. Ook in de tweede helft had er geen doelpuntenfestijn plaats, maar wel een vroege wissel van Van Persie.

De centrumspits ontving vlak na de rust een gele kaart na een forse tackle op Morgan Amalfitano. Na ruim een uur kon Moyes niets anders doen dan de Nederlander wisselen. Na twee overtredingen, waarbij hij ontsnapte aan zijn tweede kaart, greep de manager in en bracht Welbeck voor de teleurgestelde Oranje-captain.

Robin van Persie verlaat zichtbaar teleurgesteld het veld.

Zonder Van Persie bepaalde United al snel de eindstand. Uit de afgemeten voorzet van rechtsachter Rafael kopte Rooney van dichtbij binnen, terwijl Welbeck tien minuten voor tijd het vonnis velde over West Bromwich Albion, dat al acht duels op rij zonder zege is.

Door de zege klimt United naar de zesde plaats in Premier League, al zijn de plaatsen die recht geven op de voorronde Champions League nog ver weg. Nummer vier Manchester City heeft, met twee wedstrijden minder, een voorsprong van negen punten.