Internazionale bevestigt verwachte komst van Vidic

Reacties

Nemanja Vidic vervolgt zijn loopbaan bij Internazionale. De Italiaanse club maakte woensdag bekend de 32-jarige Servische verdediger na acht jaar bij Manchester United onderdak te gaan bieden.

Internazionale bevestigt verwachte komst van Vidic

Vidic had al eerder te kennen gegeven na dit seizoen afscheid te nemen van Old Trafford, waar hij een aflopende verbintenis had. De Servische international, die in 2006 van Spartak Moskou naar Manchester United verhuisde, zei toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Inter-eigenaar Erick Thohir liet onlangs al weten dat de overgang bijna in kannen en kruiken was. 'Vidic? Ik kan niets meer zeggen dan dat de deal voor negentig procent rond is. Het is beter om het bekend te maken als alles echt rond is', zei hij destijds vooruitlopend op de dag van vandaag.

Vidic is momenteel nog bezig aan zijn achtste en laatste seizoen voor Manchester United en legde zijn vertrekwens als volgt uit. 'Ik heb besloten dat het voor mij tijd is om verder te gaan. Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Die ligt niet in Engeland, want hier is maar een club waarvoor ik speel en dat is Manchester United', aldus de routinier.

Zijn nieuwe uitdaging is dus Internazionale geworden. Die club bezet momenteel de vijfde plaats in de Serie A met liefst 28 punten achterstand op koploper Juventus. Nummer vier Fiorentina is vier punten los, terwijl met een achterstand van elf punten op Napoli Champions League-voetbal al uitgesloten lijkt.

Op de website van Internazionale noemt Thohir zijn nieuwe aanwinst 'een grote kampioen'. 'Ik ben enorm blij dat we een akkoord hebben bereikt. Hij is een van de beste verdedigers van de wereld, niet alleen vanwege zijn verdedigende capaciteiten, maar ook door zijn ervaring, charisma en leiderschap. Hij zal heel belangrijk worden voor de jonge spelers van Inter. Zo bouwen we verder aan onze club. Tot slot wil ik ook Manchester United bedanken voor de professionaliteit tijdens de onderhandelingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.