Unieke prestatie Becker niets waard door pijnlijk late treffer

Reacties

Union Berlin heeft zijn eerste Champions League-zege ooit door de vingers laten glippen. Ondanks twee goals van Sheraldo Becker werd niet gewonnen van Sporting Braga. Sterker, door een goal in de vierde minuut van de extra tijd werd zelfs verloren.

Unieke prestatie Becker niets waard door pijnlijk late treffer
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 3
Sporting Braga
Sporting Braga

De sfeer was voor de aftrap al betoverend in het Olympiastadion en door het team van Urs Fischer werd de stemming alleen nog maar beter. Door een goal van Robin Gosens in de vierde minuut werd nog een streep gezet vanwege buitenspel. Bij een eerste grote kans voor Sheraldo Becker was er ook nog sprake van buitenspel, maar in de dertigste minuut was het dan wel daadwerkelijk raak voor de club die vorig seizoen zo knap vierde werd in de Bundesliga. Uit een counter maakte Becker op aangeven van Alex Kral het eerste Champions League-doelpunt ooit van Union.

Hoe gevaarlijk Becker is in grote ruimtes, demonstreerde de voormalige aanvaller van Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag zeven minuten na de 1-0 nog maar eens. Na doorkoppen door Lucas Tousart was de Surinaams international niet meer te stoppen. Hij bracht de Union-fans met zijn tweede goal nog eens in extase: 2-0.

Becker had de held moeten zijn van een onvergetelijke avond voor Union. Onvergetelijk werd de avond wel, maar het einde was bitter. Sikou Niakaté maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer en Braga deed Union vroeg in de tweede helft nog meer pijn. Dat gebeurde uit een ingestudeerde corner. De cornervariant pakte geweldig uit. Ricardo Horta legde de bal uit de lucht direct perfect klaar voor Bruma, die vanaf ruim twintig meter zonder aan te nemen uithaalde. De aanvaller die 81 duels voor PSV speelde, krulde de bal prachtig in de rechterbovenhoek: 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Union kreeg de betere kansen in de tweede helft, maar het was Braga dat won. André Castro maakte in de vierde minuut van de extra tijd de 2-3, waardoor Braga zijn eerste zege in dit Champions League-seizoen binnen heeft. Voor Union was de late tegengoal een flashback. In de eerste speelronde ging het ook al in de 94ste minuut mis, toen uit tegen Real Madrid door een goal van Jude Bellingham (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.