Unicum in Leeuwarden: eerste editie Cambuur-ADO

Reacties

● Dit duel stond nog niet eerder op het programma in de Eredivisie.

Unicum in Leeuwarden: eerste editie Cambuur-ADO

● ADO Den Haag won eerder dit seizoen thuis van Cambuur met 3-0, mede door twee goals van Mathias Gehrt.

● SC Cambuur beleeft qua punten (39) deze jaargang zijn beste Eredivisieseizoen ooit, 7 meer dan het oude clubrecord uit 1998/99. Toen verzamelden de Leeuwarders 32 punten na 34 duels.

● De hoogste eindrankschikking van de Leeuwarders is de veertiende plek, momenteel staat de club elfde en kunnen ze indien PEC Zwolle verliest bij winst op ADO als negende eindigen.

● De Leeuwarders hebben nog één treffer nodig om het seizoen als meest productieve Eredivisiejaar in de boeken te krijgen (nu 39 goals - evenaring van clubrecord uit 1992/93).

● Met Henk Fraser aan het roer klom ADO van de laatste plek (na negentien speelronden) naar de huidige negende plaats in de Eredivisie (W5, G5, V1).

● Opvallend: ADO pakte in de elf gespeelde duels met Henk Fraser twintig punten, alleen Feyenoord, Ajax en SC Heerenveen veroverden in deze periode meer punten.

● ADO-back Aaron Meijers is de enige veldspeler in de Eredivisie die dit seizoen tot nu toe alle speelminuten heeft meegemaakt.

● SC Cambuur pakte dit seizoen 32 punten in eigen huis (82 procent) en uit slechts 7. Dit is het grootste puntenverschil in thuis- en uitduels van de Eredivisie.

● ADO Den Haag heeft nu 40 punten na 33 duels, net zoveel als aan het einde van vorig seizoen. De ploeg pakte sinds de promotie naar de Eredivisie in 2008, alleen in 2010/11 meer punten (54).

● SC Cambuur scoorde in 12 van de gespeelde 33 duels niet, een percentage van 36,4 procent van de wedstrijden zonder doelpunt. Samen met de andere promovendus Go Ahead het hoogste percentage van de competitie.

● ADO hield slechts in 9,1 procent van zijn gespeelde duels (33) de nul (3 clean sheets). Alleen Go Ahead (twee keer de nul) en NEC doen het nog minder (nul keer).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.