ADO doet huiswerk en heeft lijst potentiële versterkingen

Reacties

Nu ADO Den Haag ook in theorie zeker is van handhaving kan het vizier op volgend seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar hoopt ADO aan het begin van de voorbereiding de selectie al rond te hebben. 'Nu lijfsbehoud zeker is, kunnen we doorpakken', zegt trainer Henk Fraser, die de Hagenaars van de achttiende naar de negende plaats leidde.

ADO doet huiswerk en heeft lijst potentiële versterkingen

Van het basiselftal van afgelopen zondag lopen de contracten van doelman Robert Zwinkels, verdediger Tom Beugelsdijk en aanvoerder Danny Holla af. De optie in het contract van laatstgenoemde werd niet gelicht door de club, waarna de middenvelder nu zijn transfervrije status wil verzilveren. ADO gaat binnenkort met Zwinkels praten over contractverlenging, aangezien eerste doelman Gino Coutinho en derde keeper Martijn de Zwart de club verlaten.

'De wens van Holla is helder, maar er is zeker nog een kans dat hij blijft', vervolgt Fraser. 'In het geval van Beugelsdijk heb ik dat gevoel heel sterk. Ik snap dat de club binnen bepaalde grenzen moet blijven, maar na twee sterke seizoenen waarin hij zich goed heeft ontwikkeld, mag Tommie ook zeker beloond worden.'

ADO zal wel afscheid nemen van de huurlingen Yanic Wildschut (SC Heerenveen) en Jerson Cabral (FC Twente). Om de selectie te versterken heeft de Haagse club ingezet op zeker drie nieuwelingen. De leiding zoekt het in de transfervrije hoek en volgt onder anderen Evander Sno (RKC Waalwijk), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) en Ryan Koolwijk (NEC) als mogelijke vervanger van Holla.

Mocht Beugelsdijk vertrekken, dan zijn Jordy Buijs (NAC Breda) en Timothy Derijck (FC Utrecht, ex-ADO) kandidaten. Voor de aanval is Romeo Castelen (RKC, ook ex-ADO) in beeld. 'We hebben ons huiswerk gedaan en gaan de komende weken kijken wat er mogelijk is', aldus Fraser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.