Fraser en ADO krijgen tegen AZ beloning voor succesreeks

Reacties

ADO Den Haag heeft zich door een 2-1 zege op AZ zondagmiddag verzekerd van handhaving in de Eredivisie. Dick Advocaat, de trainer van de Alkmaarders was op bezoek bij de club waar hij als speler verdeeld over twee periodes voor uitkwam, was met AZ al zeker van deelname aan de play-offs.

Fraser en ADO krijgen tegen AZ beloning voor succesreeks

En in tegenstelling tot voor AZ stond er voor ADO dus nog wel degelijk wat op het spel. Er was een puntje nodig om nacompetitievoetbal ook theoretisch uit te sluiten.

Halverwege het eerste bedrijf kwam ADO op voorsprong. Mike van Duinen was er als de kippen bij toen Esteban een rebound moest toestaan. De aanvaller van de Hagenaars prikte binnen: 1-0. Omdat Danny Holla 2-0 op het scorebord zette, kan ADO-trainer Henk Fraser bogen op een zeer fraaie reeks. De aansluitingstreffer van Markus Henriksen bleek slechts voor de statistieken.

Toen Fraser het overnam van de aan de kant gezette Maurice Steijn stond ADO nog onderaan. Pas in de tiende wedstrijd onder Fraser, twee weken geleden in de vorige speelronde bij Ajax, werd er voor het eerst verloren. Daarvoor had Fraser vier keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld.

De zege van vandaag bij die reeks opgeteld houdt in dat Fraser in zijn elf duels als eindverantwoordelijke over een uitstekend rapport beschikt met vijf zeges, vijf remises en slechts één nederlaag. In het laatste duel van ADO, bij SC Cambuur, staat  niets meer op het spel. De play-offs zijn al buiten bereik.

AZ is inmiddels al zes uitduels op rij zonder zege. Voor de Alkmaarders was het vandaag al de 53ste officiële wedstrijd. Daar komen met de laatste speelronde en de play-offs dus zeker nog enkele wedstrijden bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.