Ultrasnelle hattrick Altidore snelste uit clubhistorie AZ

Jozy Altidore rijgt dit seizoen de records aaneen. De spits van het tegen degradatie strijdende AZ heeft ook tegen FC Utrecht laten zien dat hij persoonlijk aan een prima seizoen bezig is.

Ultrasnelle hattrick Altidore snelste uit clubhistorie AZ

De Amerikaan had tegen FC Utrecht niet lang nodig om een loepzuivere hattrick te maken. Na 28 minuten opende hij de score vanaf de strafschopstip, nadat hij even daarvoor opzichtig in de zestienmeter werd vastgehouden door Anouar Kali. De middenvelder van FC Utrecht kreeg ook nog eens rood.

Toen Jan Wuytens enkele minuten later Willie Overtoom in de eigen zestien vasthield en ook mocht vertrekken, schoot Altidore ook de 0-2 binnen. Tegen negen man maakte hij in de 37ste minuut vervolgens de 0-3; hij had daarmee slechts negen minuten nodig om zijn hattrick te vervolmaken.

Daarmee troeft Altidore oud-spits Kristen Nygaard af als het gaat om de snelste hattrick ooit namens AZ. De Deen had in zijn periode bij de Alkmaarders ooit tien minuten nodig voor een drieklapper. De snelste hattrick ooit in de Eredivisie werd gemaakt door Jan Seelen; de voormalig speler van Ajax had in 1958/59 slechts twee (!) minuten nodig om een hattrick te scoren tegen SHS.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen