Altidore ontneemt Stewart Amerikaans Eredivisie-record

AZ mag dan in de problemen zitten, Jozy Altidore is bezig aan een recordseizoen. De spits heeft met zijn treffer tegen Ajax zijn landgenoot Earnest Stewart van de troon gestoten.

Altidore ontneemt Stewart Amerikaans Eredivisie-record

Stewart had sinds het seizoen 1990/91 het record in handen. De huidige technisch directeur van AZ werd destijds met zeventien doelpunten voor Willem II de meest scorende Amerikaan in een Eredivisie-seizoen.

Dat record is Stewart nu kwijt aan Altidore, die zondag tegen Ajax zijn achttiende doelpunt van het seizoen maakte. Ondanks de treffer van de 23-jarige spits verloor AZ op eigen veld met 3-2.

Altidore had begin maart al een ander Amerikaans record te pakken. Met zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk kwam hij toen op 24 officiële treffers, waarvan zeven in het KNVB-bekertoernooi. Daarmee verbeterde hij de beste seizoenproductie van een Amerikaan in een Europese competitie.

Dat record was sinds vorig seizoen in handen van Clint Dempsey, die met Fulham tot 23 doelpunten kwam. De aanvallende middenvelder scoorde zeventien keer in de Premier League, drie keer in de Europa League en zorgde voor drie doelpunten in het FA Cup-toernooi.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen