Uitvallen Lacazette overschaduwt nieuwe zege Lyon

Reacties

Olympique Lyon heeft de voorsprong op de achtervolgers Olympique Marseille en Paris Saint-Germain gehandhaafd door thuis tegen FC Metz de zevende competitiezege op rij te boeken: 2-0. Domper op de middag was het uitvallen van Alexandre Lacazette.

Uitvallen Lacazette overschaduwt nieuwe zege Lyon

Lacazette maakte na een half uur vanaf de penaltystip nog de openingstreffer en zijn 21ste doelpunt van het seizoen. De 23-jarige centrumspits onderstreepte daarmee nog maar eens zijn grote aandeel in de koppositie van Lyon. Des te vervelender was het voor Les Gones dat de topscorer van de Ligue 1 vlak na de 1-0 naar de kant moest met een hamstringblessure.

Het weerhield Lyon er tegen tien spelers van FC Metz, dat Guido Milan na het veroorzaken van de penalty met rood zag vertrekken, niet van de drie punten in het Stade Gerland te houden. De twintigjarige Corentin Tolisso maakte zeven minuten voor tijd op aangeven van Yoan Gourcuff de 2-0. Lyon heeft daardoor nog altijd vier punten meer dan nummer twee Marseille.

De komende weken moet blijken hoeveel die voorsprong waard is, zeker als blijkt dat Lacazette langdurig aan de kant staat. Ook PSG kan later vandaag de achterstand op Lyon weer verkleinen tot vier punten als het de uitwedstrijd tegen Saint-Étienne (21.00 uur) wint. Over twee weken staat de topper tussen Lyon en PSG op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.