Uitvallen Agüero werpt schaduw over zege City

Manchester City verkleinde het gat tot koploper Chelsea naar drie punten door een 1-0 overwinning op Everton. De zorgen over Sergio Agüero overheersen echter bij de kampioen.

De wedstrijd begon rampzalig voor City. Sergio Agüero, de aanvaller die de afgelopen weken in absolute topvorm verkeerde, liep al vroeg een knieblessure op en verliet het veld in tranen. De kwetsuur komt op een wel heel ongelegen moment voor City, dat woensdag het cruciale Champions League-duel met AS Roma wacht in de strijd om overwintering in het miljoenenbal.

Ondanks die vroege tegenslag ging City met een positief gevoel de rust in. De kampioen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Yaya Touré, die een door Phil Jagielka veroorzaakte strafschop benutte.

Die voorsprong trok City in de tweede helft over de streep, waardoor het drie punten inloopt op koploper Chelsea, dat eerder op de dag met 2-1 verloor van Newcastle United. Het verschil tussen City en Chelsea bedraagt nog maar drie punten, maar bij The Citizens zullen de zorgen rondom Agüero de feestvreugde temperen.