Uitgedund Sevilla richt zich op: 'We willen blijven groeien'

Reacties

In het Georgische Tbilisi nemen Barcelona en Sevilla het dinsdag tegen elkaar op in de strijd om de Europese Super Cup. Sevilla-trainer Unai Emery blikt vooruit op het Spaanse onderonsje.

Uitgedund Sevilla richt zich op: 'We willen blijven groeien'

De Europa League-winst had ook een keerzijde voor Sevilla. Met Aleix Vidal (Barcelona, zeventien miljoen) en Carlos Bacca (AC Milan, dertig miljoen) zag Emery twee van zijn beste spelers voor veel geld vertrekken. 'Ondanks dat verlies willen we blijven groeien. Een club als Sevilla zal altijd te maken hebben met het vertrek van sterkhouders', vertelt de bevlogen tacticus op de website van de UEFA.

Daartegenover verwelkomde Sevilla onder anderen Evgen Konoplyanka, Steven N'Zonzi, Gaël Kakuta , Adil Rami en voormalig Ajacied Michael Krohn-Dehli. Ciro Immobile wordt gehuurd van Borussia Dortmund.

Daags voor de finale wil Emery niet veel prijsgeven over zijn strijdplan. 'We moeten een manier vinden om het kwaliteitsverschil te verkleinen. Het is zaak om ons eigen spel te optimaliseren en zo goed mogelijk voor de dag te komen. Alleen dan kunnen we gebruik maken van de enkele tekortkomingen van Barcelona', legt de 43-jarige Spanjaard uit.

Een jaar geleden dolf Sevilla het onderspit tegen een andere Spaanse grootmacht in de strijd om de Europese Super Cup. Dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo was Real Madrid in Cardiff met 2-0 te sterk voor de competitiegenoot. Van de drie pogingen die Sevilla deed om deze prijs te winnen, slaagde alleen die in 2006. En dat was uitgerekend tegen de opponent van dinsdag, Barcelona (0-3).

Real Madrid was vorig jaar met 2-0 te sterk voor Sevilla in de wedstrijd om de Europese Super Cup.
Real Madrid was vorig jaar met 2-0 te sterk voor Sevilla in de wedstrijd om de Europese Super Cup.

De Andalusiërs treffen met wederom Barcelona een goede bekende. Het is volgens de Sevilla-trainer een zegen om het tegen het elftal van trainer Luis Enrique en Real Madrid op te nemen in de Primera División. 'De kwaliteit van die teams zorgt voor extra competitie in eigen land en geeft ons op Europees vlak een voordeel', stelt Emery.

Vorig seizoen bestreed de Europa League-winnaar Barcelona met wisselend succes. Op bezoek in Camp Nou ging Sevilla met 5-1 onderuit, in de terugwedstrijd volgde een verdienstelijk 2-2 gelijkspel. Emery is realistisch over de kansen van zijn ploeg: 'Barcelona is de favoriet maar wij dromen van een verrassing. Een overwinning zou ons zelfvertrouwen en imago een impuls geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.