Messi laat zich positief en negatief gelden tegen AS Roma

Barcelona heeft in de strijd om de Trofeo Joan Gamper een overtuigende overwinning geboekt op AS Roma (3-0). Lionel Messi vertolkte de hoofdrol in Camp Nou.

In de 26ste minuut stond de Argentijn aan de basis van de openingstreffer van Neymar, die uiteindelijk op aangeven van Jérémy Mathieu van dichtbij scoorde. De afronding sneeuwde echter onder bij de fantastische opening van Messi. Een kleine tien minuten later kreeg de aanvaller het echter aan de stok met Mapou Yanga-Mbiwa, waarna hij blij mocht zijn met slechts een gele kaart.

Messi mocht dus blijven staan en besliste vier minuten voor rust de wedstrijd door na een fraaie aanval 2-0 te maken. Na een uur haalde Barça-trainer Luis Enrique, die in het seizoen 2011/12 nog eindverantwoordelijke was bij AS Roma, negen van de elf speler naar de kant. Alleen Marc Bartra en Ivan Rakitic mochten blijven staan en die laatste zorgde met een schitterend schot van afstand voor 3-0.

Daarmee besloot Barcelona de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een overtuigende prestatie. Dinsdag wacht de eerste échte test, als in Tbilisi Sevilla de tegenstander is in de strijd om de Europese Super Cup.