Uitblinker Schöne: 'Europa League is prima troostprijs'

Lasse Schöne heeft een 'lekkere avond' beleefd en was verguld met het bereiken van de knock-outfase van de Europa League. Twee doelpunten van Schöne hielpen Ajax op het juiste spoor tegen APOEL Nicosia (4-0 winst).

De overwinning betekende voor Ajax dat het overwinterde in de Europa League, terwijl de Amsterdammers voor het seizoen hadden ingezet op overleven in het miljoenenbal. 'Dit voelt niet als een troostprijs', vertelde Schöne desondanks aan de NOS. 'Toch is het dat wél als je graag wil overwinteren in de Champions League. Het is een prima troostprijs.'

Ajax kwam pas op stoom nadat Schöne vlak voor rust de Amsterdammers via een penalty op voorsprong had geschoten. 'We hadden het in de eerste helft moeilijk. Het was zoeken, want APOEL speelde anders dan we hadden verwacht. Na rust hebben we het goed uitgespeeld en drie goals gemaakt. Dit is een lekkere avond zo', besloot de 28-jarige Deen.