Kishna start bij Ajax in cruciaal duel, El Ghazi bankzitter

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kiest tegen APOEL Nicosia (aftrap 20.45 uur) opnieuw voor Ricardo Kishna in de voorhoede. Anwar El Ghazi, die voldoende hersteld is van zijn liesblessure om te spelen, begint op de reservebank.

Kishna start bij Ajax in cruciaal duel, El Ghazi bankzitter

El Ghazi had al enige tijd last van zijn lies toen op 30 november bleek dat deze klachten te ernstig waren om aan te treden tegen ADO Den Haag (1-1). Ook afgelopen zondag ontbrak de negentienjarige rechtsbuiten wegens deze blessure in de wedstrijdselectie van Ajax tegen Willem II (5-0 winst). El Ghazi werd woensdag fit genoeg bevonden om aan te spelen tegen APOEL, maar hij begint op de reservebank.

Arek Milik staat in de punt van de aanval en wordt van de flanken ondersteund door Lasse Schöne (rechts) en Ricardo Kishna (links). Kolbeinn Sigthórsson, die tegen Willem II nog in de spits begon, is tot de winterstop niet inzetbaar door een fors ingescheurde buitenste enkelband. Queensy Menig was de laatste afvaller uit de negentienkoppige wedstrijdselectie.

Het middenveld van Ajax wordt gevormd door Thulani Serero, Davy Klaassen en Lucas Andersen. Doelman Jasper Cillessen wordt gesteund door een defensie die bestaat uit Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander en Nick Viergever.

Overwinteren
In het thuisduel met APOEL staat een ticket voor de knock-outfase van de Europa League op het spel. Om Europees te overwinteren heeft Ajax genoeg aan een gelijkspel. De Amsterdammers pakten twee punten in de voorgaande vijf groepduels in de Champions League, terwijl APOEL slechts één punt bemachtigde.

De opstellingen:
Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.  
APOEL Nicosia: Pardo; Mario Sérgio, Carlao, Papazoglou, Antoniades; Tiago Gomes, Nuno Morais, Vinicius, Alexandrou; Sheridan, Efrem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.