Uitblinker De Gea voorkomt nederlaag United bij Liverpool

Liverpool en Manchester United hebben elkaar maandagavond ondanks kansen aan beide kanten in evenwicht gehouden: 0-0. Na een goede eerste helft dankte United doelman David de Gea, die de ploeg van manager José Mourinho na rust meerdere keren op de been hield.

In de eerste helft werd er vooral gestreden. Waar Liverpool meer balbezit had, zorgde United na een felle start voor het meeste gevaar. Zlatan Ibrahimovic waagde pogingen met een hoog overgeschoten vrije trap en een van richting veranderd schot, waar doelman Loris Karius redding op bracht. Aan de andere kant werd Liverpool na een half uur gevaarlijk met een kopbal van Roberto Firmino, waarop De Gea in actie moest komen.

Na rust brak het duel meer open. Ibrahimovic leek United op 0-1 te zetten, maar de Zweed kopte een voorzet van Paul Pogba voor het doel van Karius langs. Aan de andere kant kreeg Liverpool een grote mogelijkheid toen Emre Can zich door de verdediging van United wurmde. De Gea voorkwam met een knappe reflex de 1-0 van Liverpool.

Zlatan Ibrahimovic leek voor de 0-1 te zorgen, maar kopte voorlangs.

The Reds kwamen steeds beter in de wedstrijd. United had minder te vertellen en liep vooral naar achteren. Het lukte Liverpool alleen niet om de trekker over te halen. De Gea hield zijn ploeg nogmaals op de been door een verrassend schot van Philippe Coutinho met een schitterende redding uit de kruising te houden.

Liverpool en United schieten weinig op met het behaalde punt. De ploeg van manager Jürgen Klopp blijft vierde en ziet de achterstand op koploper Manchester City en Arsenal slinken tot twee punten. United heeft drie punten minder dan Liverpool en staat met veertien punten op de zevende plaats.