Liverpool dendert door tegen Swansea ondanks goal Fer

Reacties

Liverpool heeft ondanks een vroege goal van Leroy Fer ook Swansea Ciy aan de zegekar gebonden in de Premier League: 1-2. Omdat de ploeg van manager Jürgen Klopp blijft winnen, moet manager Francesco Guidolin in Wales vrezen voor zijn baan.

Liverpool dendert door tegen Swansea ondanks goal Fer

Liverpool was de laatste weken op dreef in de Premier League met zeges op Leicester City (4-1), Chelsea (1-2) en Hull City (5-1), maar daar was tegen Swansea aanvankelijk weinig van terug te zien. De kwakkelende club uit Wales, die sinds de eerste speelronde vier keer verloor en alleen een punt pakte tegen Chelsea (2-2), leidde halverwege verdiend dankzij een goal van Fer.

Fer maakte al na acht minuten de 1-0 door de bal binnen te tikken na doorkoppen van Borja Bastón. Liverpool-verdediger Dejan Lovren verlengde de bal nog onder druk van Mike van der Hoorn, waardoor de 26-jarige middenvelder geen buitenspel stond. Het was alweer de vierde goal in dit Premier League-seizoen van Fer, die desondanks door bondscoach Danny Blind niet werd opgeroepen voor Oranje.

Leroy Fer maakte vier competitiegoals, maar wacht al bijna twee jaar op een uitnodiging voor Oranje.
Leroy Fer maakte vier competitiegoals, maar wacht al bijna twee jaar op een uitnodiging voor Oranje.

Guidolin zei in aanloop naar het competitieduel met Liverpool nog dat hij mogelijk een overwinning nodig had om in het zadel te blijven zitten. Die zege zat er voor rust zeker in. Swansea kreeg via Bastón genoeg kansen om de ploeg van Klopp op grotere achterstand te zetten, maar de Spaanse spits miste enkele goede kansen. Dat kwam The Swans in de tweede helft duur te staan.

Lukasz Fabianski redde meteen na rust nog op een afstandsschot van Roberto Firmino, maar moest passen bij een kopbal van de Braziliaan nadat Jordan Henderson de bal voor het doel had geslingerd. Vlak daarna was Philippe Coutinho na een één-twee met Georginio Wijnaldum dicht bij de 1-2, maar hij krulde zijn schot naast. Zeven minuten voor tijd kreeg Liverpool echter een strafschop, die James Milner benutte.

Zo ging Swansea door de overtreding van Ángel Rangel net als tegen Manchester City, toen door toedoen van Van der Hoorn, de boot in door een penalty. De ex-Ajacied kreeg vlak voor tijd een kans op de 2-2, maar miste. Guidolin moet daardoor blijven vrezen voor zijn baan bij Swansea. Liverpool neemt de tweede plaats in, in de wetenschap dat Tottenham Hotspur en Arsenal nog in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.