Klopp bewierookt 'briljant' Liverpool: 'Prachtig om te zien'

Tot groot genoegen van Jürgen Klopp deelde Liverpool zaterdag een oorvijg uit aan Hull City. De zo goed aan de Premier League begonnen bezoekers werden met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

'Het was fantastisch om te zien, we gaven Hull nooit de kans om enig vertrouwen op te doen', sprak een goedgemutste Klopp na afloop op de persconferentie. 'Zeker de eerste helft was briljant, in alle opzichten. Misschien hadden we er zelfs nog meer kunnen maken, maar ik denk niet dat we ons daarover zorgen moeten maken.'

Klopp vindt het wel jammer dat zijn dominante team bij een 3-0 voorsprong een treffer incasseerde. 'Dat maakte me een beetje boos. Het was zo leuk geweest om een keer een clean sheet over te houden aan een wedstrijd.'

Dat was meteen ook het enige kritiekpunt. 'Ik coachte tussen de vier- en vijfhonderd duels in mijn loopbaan, maar nog nooit heb ik op deze manier met 5-1 gewonnen. De eerste 45 minuten waren briljant. In de tweede helft was het niet meer briljant, maar wel gewoon goed. Het is nu de uitdaging om 95 minuten lang briljant te spelen.'

Liverpool, dat de derde plaats bezet na zes speelrondes, gaat voorafgaand aan de interlandperiode nog op bezoek bij Swansea City.