Beroerde week Koeman compleet door uithaal Stanislas

Voor de tweede keer in een week is Everton onderuit gegaan. De ploeg van manager Ronald Koeman verloor op bezoek bij AFC Bournemouth: 1-0.

Everton begon onder Koeman uitstekend aan het seizoen en bezette voorafgaand aan de zesde speelronde zelfs de tweede plaats in de Premier League, maar dinsdag leed de club uit Liverpool in de strijd om de League Cup zijn eerste nederlaag. Norwich City won op Goodison Park (0-2) ondanks een groot overwicht van The Toffees. Vier dagen later kreeg Everton de kans op eerherstel, maar dat pakte anders uit.

Op bezoek bij AFC Bournemouth ontsnapte de ploeg van Koeman binnen een minuut al aan een achterstand. Een voorzet van Charlie Daniels werd net naast gekopt door Callum Wilson. Everton liet zich ook al snel zien, want in de tiende minuut voorkwam doelman Artur Boruc met een uitstekende redding een doelpunt van Romelu Lukaku. De openingsfase was spectaculair, want weer twee minuten later belandde een schot van Jack Wilshere tegen de lat.

In de 23ste minuut was het eindelijk raak: Junior Stanislas, die vorig seizoen al twee keer trefzeker was tijdens het thuisduel met Everton, opende van grote afstand de score. Het schot van de middenvelder was onhoudbaar voor Everton-doelman Maarten Stekelenburg. Na het openingsdoelpunt ging de storm liggen op Dean Court. Na rust drong Everton aan, maar de bezoekers slaagden er niet in om het Bournemouth echt lastig te maken.

De thuisclub bleef eigenlijk heel eenvoudig overeind en boekte zijn tweede overwinning van het seizoen. Everton blijft op dertien punten staan en ziet Tottenham Hotspur passeren. De ploeg van Koeman bezet nu de vierde plaats in de Premier League.