Klopp hekelt valse start Liverpool bij vervolg zegereeks

Jürgen Klopp is blij dat zijn Liverpool nog tijdig is wakker geschrokken na een tegenvallende eerste helft op bezoek bij Swansea City. De Duitse manager zag tot zijn schrik wel Adam Lallana en Dejan Lovren geblesseerd raken in de met 1-2 gewonnen wedstijd.

Het duo kampte met liesblessures. Lallana viel in de eerste helft al uit, Lovren haalde het einde van de wedstrijd wel. Klopp verwacht dat de twee niet in actie komen in de komende interlandperiode. 'Hopelijk hebben ze aan zestien dagen genoeg om te herstellen. Ik denk niet dat er een kans is dat ze voor hun nationale team in actie kunnen komen', aldus Klopp tegenover Sky Sports.

Het uitvallen van Lallana was in de eerste helft niet de enige tegenvaller voor Klopp. De openingsgoal van Leroy Fer volgde na een slap begin van The Reds. 'Ik was ook behoorlijk boos over de eerste helft. Onze houding was niet goed, we kwamen overal te laat. Onze prestatie kwam niet eens in de buurt van ons gebruikelijke niveau. Swansea is een goed team, maar je bent ook altijd maar zo goed als je tegenstander je laat zijn', legde Klopp na afloop uit.

Na rust nam Liverpool het initiatief en zorgde het voor de ommekeer met dank aan goals van Roberto Firmino en James Milner. Zo stelden de bezoekers hun vierde achtereenvolgende overwinning in de Premier League veilig. Liverpool staat tweede door de zegereeks. 'Wat in de eerste helft gebeurde kan gebeuren. Het was een vroege wedstrijd en uit tegen Swansea spelen is nooit makkelijk. We moesten echter wel laten zien dat deze wedstrijd belangrijk was voor ons. Dat we veel wedstrijden winnen is normaal voor een club als Liverpool.'