Udinese en Juventus winnen voor tweede keer

Juventus en Udinese nestelden zich aan kop van de Serie A. Net als Cagliari op zaterdag boekten de twee clubs de tweede seizoenszege. Lazio faalde in eigen huis tegen Genoa.

Udinese en Juventus winnen voor tweede keer

Siena - Juventus 0-1Met Eljero Elia opnieuw negentig minuten op de bank won Juventus ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Siena (de club waarmee de huidige Juve-trainer Antonio Conte vorig seizoen promoveerde) was een treffer van Alessandro Matri voldoende voor de zege. De spits scoorde op aangeven van Mirko Vucinic. De Montenegrijn vormde samen met de Zwitserse verdediger Stephan Lichtsteiner de enige buitenlandse inbreng in de basisploeg van trainer Antonio Conte.

Lazio - Genoa 1-2Lazio kon het sterke optreden in de openingswedstrijd tegen AC Milan (2-2) geen vervolg geven. Een vroege openingstreffer van Giuseppe Sculli leek het sein voor een eenvoudige middag, maar Genoa beet na rust van zich af. Eerst maakte Rodrigo Palacio gelijk, waarna een kwartier voor tijd de Slowaak Juraj Kucka Genoa zelfs aan de winst hielp. Voormalig Groningen-speler Andreas Granqvist maakte (als invaller) zijn Serie A-debuut.De scorende Lazio-aanvallers van vorige week, Miroslav Klose en Djibril Cissé, slaagden er niet in opnieuw trefzeker te zijn.

Udinese - Fiorentina 2-0Udinese zag belangrijke spelers vertrekken en de kritiek op het aan- en verkoopbeleid van de club is groot. Op het veld gaat de nummer vier van vorig seizoen gewoon door waar het gebleven was. Op de 0-2 zege bij Lecce volgde een 2-0 overwinning op Fiorentina. Topscorer Antonio Di Natale scoorde voor de tweede keer op rij. De Chileen Mauricio Isla nam de tweede goal voor zijn rekening.

Parma-Chievo 2-1Sebastian Giovinco was de meest opvallende speler bij Parma-Chievo. De bij Juventus opgeleide spelverdeler opende de score, waarna Alberto Paloschi gelijk maakte, In de blessuretijd kroonde Giovinco zich met zijn derde competitietreffer tot matchwinnner. Drie minuten later ontving hij nog zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Overige uitslagenAtalanta Bergamo - Palermo 1-0 Bologna - Lecce 0-2 Catania - Cesena 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's