Twente profiteert van 'Ünal-wet': elk schot op doel is raak

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Na de duels met Heracles Almelo en PEC Zwolle stuit FC Twente zaterdag in Deventer opnieuw op een provinciegenoot: Go Ahead Eagles.

Twente profiteert van 'Ünal-wet': elk schot op doel is raak
Speelronde: 10
Aftrap: zaterdag 22 oktober, 18.30 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Het is filevorming onderin de Eredivisie. Go Ahead Eagles is met acht punten uit negen wedstrijden een van de betrokken clubs. De Deventer equipe ving speelronde tien aan op de veertiende plaats. FC Twente stond keurig zevende met veertien punten.

• Go Ahead Eagles heeft een nipte positieve balans in thuisduels met FC Twente in het kader van de Eredivisie. De formatie uit Deventer hield de punten tien keer in eigen huis, ging negen keer onderuit en acht keer leverde het treffen geen winnaar op.

• Tijdens de laatste drie onderlinge duels tussen Go Ahead Eagles en FC Twente vielen in totaal acht doelpunten. Opmerkelijk is dat zeven treffers al in de eerste helft werden geproduceerd.

• Go Ahead Eagles zette zijn laatste twee thuisduels in winst om (met Roda JC Kerkrade en Excelsior) en kan voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 in drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden in De Adelaarshorst zegevieren.

FC Twente kreeg in de laatste elf Eredivisie-duels minimaal één goal om de oren.
FC Twente kreeg in de laatste elf Eredivisie-duels minimaal één goal om de oren.

• In de negen Eredivisie-duels die FC Twente dit seizoen speelde, vielen al 34 doelpunten. Dat zijn er minimaal vier meer dan in de wedstrijden van de andere zeventien clubs. De Tukkers maakten er zelf achttien en kregen er zestien om de oren.

• FC Twente hield in de laatste elf Eredivisie-wedstrijden niet de nul. Als ook Go Ahead Eagles het net vindt tegen de Tukkers is de equipe van coach René Hake bezig aan de slechtste reeks in dit opzicht sinds het seizoen 2003/04.

• Enes Ünal probeert een bizarre serie voort te zetten. De Turkse aanvaller schoot deze Eredivisie-jaargang drie keer op doel in een uitwedstrijd en telkens trof hij daarmee doel.

• Bij FC Twente is dit seizoen nog geen enkele dertiger binnen de lijnen gekomen. De andere teams in de Eredivisie maakten al wel gebruik van minimaal één speler die zijn dertigste verjaardag achter de rug heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.