Twente opnieuw onderuit tijdens Duits trainingskamp

Ondanks uitstekend optreden van Sander Boschker is FC Twente opnieuw onderuit gegaan in Duitsland. Preussen Münster was met 1-0 te sterk door een rake kopbal van Clément Halet.

Bij de Tukkers ontbrak Nacer Chadli, met wie geen risico genomen werd met het oog op een mogelijke transfer. Ook kon de club uit Enschede geen beroep doen op Kyle Ebecilio, Sonny Stevens en Dusan Tadic, die allen geblesseerd raakten tijdens het trainingskamp.

In het oefenduel met derdedivisionist Preussen Münster kwam het eerste gevaar van Felipe Gutiérrez, die een vrije trap op de lat schoot. Ook Luc Castaignos was bedrijvig in de eerste helft, maar de spits slaagde er niet in om het net te vinden. Na rust was de thuisclub de bovenliggende partij en voorkwam Boschker een ruimere nederlaag. Kort na de 1-0 keerde hij een strafschop.

Woensdag ging FC Twente al met 3-0 onderuit tegen VfL Bochum. De club komt tijdens deze voorbereiding nog twee keer in actie. Op 23 juli tegen Osasuna en drie dagen later tegen Aberdeen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.