Uitgedund FC Twente verliest afgetekend van Bochum

FC Twente heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgetekend verloren van VfL Bochum: 0-3. Met een door blesures en transfers uitgedund elftal kwamen de Tukkers tekort tegen de club uit de Tweede Bundesliga, die over anderhalve week al van start gaat.

Uitgedund FC Twente verliest afgetekend van Bochum

Trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder (foto) konden in het Heidewaldstadion in Gütersloh niet beschikken over de geblesseerden Sonny Stevens, Kyle Ebecilio, Wout Brama, Robbert Schilder en Nils Röseler. Bovendien ontbrak Leroy Fer door zijn aanstaande transfer naar Norwich City. Tot overmaat van ramp viel in de slotfase ook Dusan Tadic geblesseerd uit.

Met doelman Sander Boschker, de verdedigers Peter Wisgerhof en Tim Breukers, middenvelder Willem Janssen en de aanvallers Glynor Plet en Joshua John, die beiden wel mogen vertrekken uit Enschede, startten er daarom slechts zes spelers in de basis met ruime ervaring op het hoogste niveau.

Dat zestal kon niet voorkomen dat Twente al bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeek door treffers van Daniel Engelbrecht en Mirkan Aydin. Nadat Luc Castaignos Plet in de rust had vervangen en Boschker onder de lat plaats had gemaakt voor Timo Plattel werd het in de 51ste minuut ook nog 3-0 dankzij Piotr Cwielong.

In het laatste half uur konden de invallers Roberto Rosales, Rasmus Bengtsson, Andreas Bjelland, Felipe Gutierrez en Tadic niet zorgen voor een comeback. Over drie dagen kan Twente tegen Preussen Munster beterschap tonen. Het Schotse Aberdeen is op 26 juli de laatste tegenstander in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen