Transfervrije status Douglas bij FC Twente in het geding

Douglas en FC Twente lijken nog niet van elkaar verlost. De 25-jarige verdediger dacht deze zomer gebruik te kunnen maken van zijn transfervrije status, maar lijkt daarbij nu afhankelijk van de opstelling van de club.

Transfervrije status Douglas bij FC Twente in het geding

De speler heeft verzuimd vóór 15 mei met een aangetekende brief aan zijn werkgever te melden dat hij zijn dienstverband per 1 juli van dit jaar zou beëindigen, zoals de cao voor contractspelers in het profvoetbal voorschrijft.

Daardoor wordt de verbintenis tussen speler en club voor de duur van een jaar voortgezet. In dat geval kan FC Twente een transfersom bedingen als Douglas met een nieuwe werkgever op de proppen komt.

De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan kreeg vorige week een concreet voorstel van Hannover 96 om een contract te tekenen tot medio 2017. Hij en zijn zaakwaarnemers legden het aanbod vooralsnog naast zich neer, omdat ze een hoger salaris en een hoger tekengeld vragen.

FC Twente heeft nog geen officieel standpunt ingenomen wat te doen als Douglas bij een nieuwe club tekent en of het dan een transfersom claimt. De club doet dat pas als er daadwerkelijke sprake is van een transfer.

De keerzijde is dat, indien een overgang van Douglas daardoor afketst, de club nog een jaar in haar maag zit met een dure voetballer die eigenlijk niet meer gewenst is. Douglas kwam vorig jaar herhaaldelijk in opspraak vanwege ongedisciplineerd gedrag. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen