Douglas: 'Droom is om in Brazilië voor Oranje te spelen'

Douglas Franco Teixeira staat aan de vooravond van een vertrek naar een buitenlandse competitie. Het contract van de 25-jarige centrumverdediger bij FC Twente loopt af. Na zijn transfer hoopt Douglas een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal af te dwingen.

Douglas: 'Droom is om in Brazilië voor Oranje te spelen'

'Ik zal mijn nieuwe club spoedig bekendmaken. Ik heb dagelijks contact met mijn zaakwaarnemers', zegt Douglas dinsdagochtend op zijn eigen website. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan geniet momenteel nog van een vakantie in zijn geboorteland.

Over een jaar hoopt Douglas opnieuw neer te strijken in Brazilië, maar dan als een van de 23 spelers die het Nederlands elftal zullen vertegenwoordigen op het WK 2014. Vorig jaar oktober zat Douglas al eens bij de selectie van Van Gaal, maar tot een interland schopte hij het nog niet.

Met zijn vertrek naar het buitenland hoopt Douglas dat alsnog te kunnen afdwingen. 'Ik droom ervan om terug te keren bij het Nederlands elftal. Ik verlang er naar om tijdens het aankomende WK in Brazilië de Nederlandse kleuren te verdedigen.'

Dat hij FC Twente na zes seizoenen achterlaat, laat hem niet onbewogen. 'Ik ben Twente dankbaar voor alles wat de club mij heeft geleerd en gegeven. Ik ben er trots op dat ik het shirt in meer dan 150 wedstrijden heb mogen verdedigen. Twente, bedankt!'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen