Douglas: 'Oranje was een mooie en bijzondere ervaring'

Douglas Franco Teixeira keerde donderdag terug op het trainingsveld bij FC Twente, nadat hij afgelopen week voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zat. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan kwam echter niet in actie tegen Andorra (3-0) en Roemenië (4-1).

Douglas: 'Oranje was een mooie en bijzondere ervaring'

'Het was voor mij een mooie en bijzondere ervaring. Ik woon nu meer dan vijf jaar in Nederland en heb er veel voor gedaan om Nederlander te worden. Dan is de eerste keer bij Oranje erg speciaal', vertelt Douglas op de clubwebsite van de Tukkers.

Het was voor Douglas een feest van herkenning om van de Oranje-selectie deel uit te maken. 'Veel jongens kende ik al van de Nederlandse competitie', vertelt Douglas, die net als tien andere opgeroepen internationals in de Eredivisie uitkomt.

'Ik hoopte dat ik mijn debuut mocht maken, maar dat is niet gebeurd. Ik weet dat ik bij FC Twente moet blijven presteren om in beeld te blijven voor Oranje. Komende periode spelen we met Twente grote wedstrijden en dat zijn voor ons weer belangrijke momenten.'

Zaterdag gaat Twente op bezoek bij Roda JC Kerkrade, donderdag volgt de uitwedstrijd tegen Levante voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Steve McClaren is koploper in de Eredivisie met drie punten voorsprong op PSV en Vitesse. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's